måndag 31 maj 2010

Tappa hår

Vanliga orsaker till håravfall

En av de absolut vanligaste orsakerna till håravfall är stress, det kan vara att du har mycket på jobbet, i hemmet, eller inombords. Stress kan vara svårdefinierat och en del människor har lätt för att ignorera det och tänka att det ordnar sig. Håravfall är ofta ett rätt tidigt tecken på stress och om det får fortgå kan fler fysiska symptom lätt uppstå som t.ex. högt blodtryck.

En annan vanlig orsak till håravfall och att man tappar hår är näringsbrist. Kanske din kropp inte får i sig allt den behöver för att hålla sig frisk och stark, då kan den börja stänga ner funktioner som inte är livsuppehållande till fördel för viktigare organ i kroppen.

Sjukdom är en annan vanlig orsak som ofta är något av det första folk tänker på.

Håravfallet även vara genetiskt och i det fallet är det svårare och dyrare att ordna till om man inte kan acceptera att ha ett tunnare, eller inget hår.


Hur kan man stoppa håravfall?

Några enkla saker man kan tänka på och som man kan göra själv är att till exempel massera hårbotten. Ta lite extra tid på dig i duschen och ge din skalp en lång och härlig hårbottensmassage. Detta ökar blodcirkulationen som i sin tur kan stimulera hårväxten, du hjälper även dig själv till avslappning och spänningar kan släppa vilket gynnar dig på många plan.

Det finns kosttillskott i hälsokosthandeln som är speciellt utformade för håravfall och för att stärka hår, hud och naglar.

Receptfria preparat finns det många på marknaden och om de är effektiva eller inte ska jag låta vara osagt, dock kan det alltid vara värt ett försök om man känner att det är rätt.

Om håravfallet är ärftligt så vet du nog redan det, så det allra första jag skulle vilja råda dig att göra för att motverka håravfallet är att utvärdera den nuvarande livssituationen för att ta reda på om det är något speciellt som kan ha bidragit till att du har börjat tappa håret.

Detta är ett mycket omdiskuterat ämne och få fakta är medicinskt bevisade så lita på dig själv och ditt omdöme i ditt sökande efter en kur.

Shampoo för håravfall

Zenz Therapy Patchouli Shampo stimulerar hårväxten och rekommenderas för stressrelaterat håravfall. Deras produkter bygger på aromaterapi och ingredienser som stimulerar hårväxt och stärker håret i kombination med aromaterapeutiska egenskaper skapar optimal miljö för återväxt. Det finns även ett matchande balsam med samma egenskaper.

Redken har en serie speciellt för tunna hår och håravfall. Det är ett shampo som används tillsammans med en hårbottenskur för att stimulera hårväxten. Sedan finns det en kompletterande intensivkur som används under ett par veckor en eller två gånger per år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar