torsdag 27 maj 2010

Miljömedveten salong

Igår ordnade jag upp sopsorteringen på salongen och känner mig riktigt stolt. Det är oroväckande hur många platser vi har på salongen där vi slänger skräp och hur svårt det kan vara att hålla isär allt. Om man verkligen vill få allt sorterat bör det finnas 4 olika sopkorgar vid varje plats men det kan vara svårt att rymma.

Alternativet är att blanda och sedan sortera vid sopstationen men det känns inte så lockande så vi ska kolla vidare på snygg förvaring och sortering så att det blir så enkelt som möjligt, är det enkelt så görs det, är det svårt blir det inte gjort.

Tänk bara på kvittoskrivaren, vår kan kan man inte stänga av så det kommer automatiskt ett kvitto efter varje kund och det är sällan någon som vill ha det.

Det svåraste med att sopsortera på en salong är färgtuber och gasflaskor. Färgtuberna måste vi åka till den stora sophanteringsanläggningen med som ligger en bit utanför stan, och gasflaskor såsom sprayburkar är jag på gång att ta reda på vart de ska men det borde nog vara till samma plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar