onsdag 13 oktober 2010

Rött hår

Rött hår kan vara helt underbart sexigt och snyggt och... alldeles underbart. Men rött hår kan också vara lite besvärligt och behöver mer skötsel än andra hårfärger för att hålla sig snygg och fräsch eftersom färgen, om du har färgat rött hår, släpper fortare än andra.

Hur ska man behålla sitt röda hår rött?
För att behålla färgen behöver du ett bra schampo och balsam som slute hårets ytskikt och därmed kapslar in färgen i håret för att få den att sitta längre. Zenz Therapy har ett schampo och balsam med patchouli som gör just detta. Sluter fjällskikten på håret så att färgen bevaras samtidigt som det vårdar, ger glans och har bra utredande effekt.

Ungefär var 4-5 tvätt kan det vara bra att komplettera med antingen en skumtoning i samma nyans som ditt röda hår eller en inpackning med färgpigment. Dessa två produkter tillför extra färgpigment så att  rött hår får lyster och färgen blir som ny.

Zenz Therapys patchouli schampo och balsam hittar du här.

Skumtoningar finns i de flesta märken och din frisör är den bästa att fråga om detta eftersom du då får en i samma nyans som du har själv på håret.

Inpackning med färg hittar du också hos frisören och mitt favoritmärke är Revlon som har en färgbomb som dessutom är väldigt vårdande och gör håret som nytt.

Tyvärr har jag ännu inte hittar några ekologiska eller naturliga alternativ till skumtoning och inpackning som ger ett professionellt resultat men de är båda skonsammare mot hår och natur än färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar