lördag 23 januari 2010

Naturlig frisör i Umeå

Hitta en naturlig frisör i Umeå. 

Frisyrateljen på Teg i Umeå har nu börjat färga med en ammoniakfri hårfärg. Att färgen är ammoniakfri betyder att den är skonsammare både för dig och miljön samt för din frisör. Färgen de arbetar med heter Yo. Coloring och är helt fri från både ammoniak, ammoniuumsalter och PPD. Dessa ämnen är vanligt förekommande i de flesta professionella hårfärger trots att de är starka kemikalier och ofta orsakar allergier och hudproblem hos både frisör och kund.

Om du har känslig hårbotten eller allergier så kan denna färg fungera för dig. Den innehåller fortfarande kemikalier, dock är de mildare.

Blir färgresultatet detsamma med en ammoniakfri färg?

Producenterna av hårfärgen lovar samma resultat dock gör inte frisörerna det. Täckförmågan på gråa hår kan variera beroende på hårtyp och kvalitet och täcker grått hår till ca 80%. Dessutom kan klara starka färger som rött och violett vara svårare att få intensiva men håret känns i gengäld friskare och starkare med en naturlig glans och lyster som en vanlig hårfärg har svårt att återskapa.


Varför använda ammoniakfri hårfärg?

Forskning tyder på att du som färgar håret fler än fyra gånger om året löper minst lika stor risk som din frisör att drabbas av allergier och andra problem associerade med hårfärg, samt en ökad risk för cancer i mage och tarmar.

Man har sett oroväckande samband mellan cancer i magtrakten och frisörer samt att frisörer löper större risk att föda skadade barn samt kan ha svårare att bli gravida.

Tänk efter nästa gång du färgar håret, hälsan är ändå det viktigaste vi har och att vara frisk betyder mycket och ger en ökad livskvalitet. Vi vet inte vad de kemikalier som vi idag utsätts för kan ha för skadliga effekter på lång sikt eftersom de generationer som lever idag är de första som utsätts i sådana mängder. Tänk bara på vad du använder dagligen och läs på innehållsförteckningarna. Du använder kanske deodorant, ansitkstvätt, hudkräm, tandkräm, och shampoo morgon och kväll, sedan kanske du städar lite och använder rengöringsmedel. Maten innehåller sin beskärda del av kemikalier så att den ser fin ut och håller längre och sedan går du och lägger dig i sängen för att sova i lakan som doftar underbart av vanilj.

Läs mer på frisyrateljen.wordpress.com om den ammoniakfria färgen eller ring 090 122001 för att boka tid idag.

Frisyrateljen strävar efter att bli en mer naturlig salong och du kan även hitta MOP produkter i deras shop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar