måndag 2 augusti 2010

Naturlig hudvård

Naturlig hudvård. Huden är kroppens största organ och det är därför ytterst viktigt att vi tar hand om den på ett sätt som stärker och skyddar istället för att bryta ner.

Skydda och ta hand om din hud genom att bara använda ekologisk och naturlig hudvård och undvik hudvårdsprodukter med mineralojor, animaliska råvaror och syntetiska doft- och färgämnen.

Vad är naturlig hudvård?

Det räcker inte att det står ”naturligt” eller ”innehåller inga kemikalier” på burken eller flaskan, du bör också kolla innehållsförteckningen. Ju färre ingredienser desto renare produkt och mindre risk för farliga kemikalier.

Naturliga hudvårdsprodukter ska innehålla endast naturliga råvaror och vara fria från syntetiskt framställda ingredienser. Detta är också anledningen tillvarför naturliga hudvårdsprodukter ofta är dyrare. Att framställa ingredienser på kemisk väg är billigare och enkelt att göra i stor skala. Jämför då med råvaror som ska gödas, växa och ses om innan de kan skördas för att sedan tas om hand och hamna i en lyxig burk som det står ekologisk hudcreme på, och du inser snart vad det egentligen det är du betalar för.

Bra naturliga hudvårdsprodukter.

Mitt absoluta favoritmärke när det gäller naturlig hudvård är Trevarno som finns att köpa här. De lyxiga förpackningarna innehåller ekologiskt odlade ingredienser och har inga syntetiska ämnen tillsatta. Cremerna och alla de andra produkterna är skonsamma mot huden och återfuktar och ger näring. På min torra och känsliga hy använder jag dagcremen på dagtid och jojoba ansiktscremen på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar