torsdag 25 februari 2010

Hårtrend 2010. Röda hår

Röda hår. Brända röda nyanser och koppar. Sotig svart tulpan med koppriga toppar. Titta och inspireras.

Som alla intensiva färger tvättas rött fort ur. För att bibehålla den intensiva röda färgen finns det en mängd olika produkter att använda. Ett shampo och balsam med röda pigment hjälper till och när färgen blivit dassig kan du enkelt göra en lättoning. Jag gillar Goldwells skumtoningar eftersom de är enkla att applicera. Jag letar dock efter ett mer naturligt alternativ förutom henna. Henna ger snygga röda färger men är en mardröm den dagen du bestämmer dig för att byta hårfärg och att bli blondin igen kan du bara drömma om.

Gå till en salong och fråga vad dom har för produkter så kan du få det bästa för ditt hår.

Det är riktigt snyggt att ha en mörkare röd nyans närmare hårbotten och sedan en ljusare på topparna. Detta sker ofta naturligt eftersom färgen tvättas ur om du från början hade en ljusare färg än den röda, men det kan lätt fixas hos frisören också. Om du gör det hemma satsa på en mer rödviolett permanent färg mot rötterna och en kopparröd intensivtoning på längden, kontrasten mellan en lite kallare och en lite varmare färg ger en extra skjuts.

Varför använda intensivtoning på längden?

Anledningen till att du kan ta en intensivtoning på längderna är för att den innehåller mer pigment vilket behövs på slitna toppar. Närmare hårbotten är håret friskare och då är det bättre med en permanent färg som kan öppna upp hårstrået mer för en hållbarare färg.


Feather Diadem from Lindex, Jacket from Flash, Cheap Monday Leggings, Shoes from Second Hand


Rayban Wayfarer, Grey Furs and Woollen from Promod, Purple Dress from Zara, Black Lace TightsBow from Kappahl, Fur from Second Hand, Tiger of Sweden Blazer, Birgitta Dress

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar