måndag 14 december 2009

Yo. coloring - ammoniakfri hårfärg från Kemon

Yo. coloring är en ammoniakfri hårfärg som är skonsammare både för dig och miljön.

YO.COLORING är en ny innovativ färg från Kemon och är framtagen med fokus på en naturlig formula och kund komfort.


1. Behandling med yoghurt extract. Laktos i yoghurt återfuktar, vårdar och skyddar samt är en antioxidant med återuppbyggande effekt för ett starkt och häslosamt hår.

2. Ammoniakfri. Maximal färgeffekt utan ammoniak för en behaglig doft och maximal hälsa och miljövänlighet.


3. PPDfri. Noggranna studier har lett till användning av extremt rena oxidations medium som ger maximal säkerhet i toxikologiska termer.

4. Optimal gråhårstäckning. Alla nyanser av färgen täcker grått hår till 100%.



Ammoniak tros vara den största orsaken till problem med luftvägarna hos frisörer och kan framkalla allergier. Man har även konstaterat att frisörer löper större risk att drabbas av cancer i magtrakten samt att föda deformerade eller skadade barn.

Som kund är det minst lika viktigt att du ser om din hälsa, speciellt om du färgar håret mer än 4 gånger per år. De senaste studierna kring sambandet mellan hårfärgning och cancer tyder på att om du färgar håret en gång i månaden under minst ett år ökar risken för att drabbas av vissa sorter av cancer.

Frisyrateljen på Teg i Umeå använder Yo. Coloring och strävar efter att skapa en mer ekovänlig hårsalong i Umeå.

1 kommentar:

  1. Jag vill gärna kolla innehållsförteckningen (INCI-innehålsförteckningen) på alle produkter i paketen. Är det möjligt? Jag vill checka det med oberoende vetenskablig forskning.

    SvaraRadera