torsdag 10 december 2009

Lugna torr hårbotten & mjäll

Lugna en torr och flagig hårbotten och mjäll med aromaterapi. Behandling för mjäll.


Använd bara certifierat ekologiska ingredienser eftersom de syntetiska ämnen som billiga produkter är gjorda av inte har de helande egenskaper som de naturliga ingredienserna har.

Shampoo för daglig behandling av mjäll och torr hårbotten

4 msk shampo 
3 droppar lavendel eterisk olja 
3 droppar tea tree olja

Du kan blanda direkt i shampo flaskan om produkten är certifierat ekologisk eftersom förpackningen då klarar av att hålla oljorna fräscha. Se till att använda inom en månad eller blanda lite åt gången.


Intensiv behandling av mjäll och torr hårbotten att användas en gång i veckan

4 msk avokado olja (kan ersättas av en annan fuktgivande olja som t.ex. mandelolja)
4 droppar lavendel eterisk olja
4 droppar tea tree oilja


Blanda helst bara så mycket som du behöver för en behandling, men vill du blanda mer se till att förvara blandningen i en mörk glasflaska i ett mörkt skåp och använd inom en månad.


Schamponera först håret med ekologiskt shampo två gånger. Massera sedan in olje blandningen over hela hårbotten och låt verka upp till 5 mintuer. Skölj sedan ordentligt med ljummet vatten och applicera balsam på längderna om du behöver.

Avokado olja är en intensiv återfuktare för huden medan lavendel lugnar och tea tree oljan både desinficerar och lugnar.

www.phyorganics.com säljer certifierat ekologisk hår och hudvård samt eteriska oljor och det är från detta företag jag köper de flesta av mina skönhetsprodukter. Ekologisk avokado eller mandel olja kan du hitta i din hälsokost butik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar