måndag 14 december 2009

Ekologisk hårvård

Att hitta riktig ekologisk hårvård kan ibland vara knepigt. Den ekologiska trenden har bidragit till stor förvirring eftersom många märken idag marknadsför sig som naturliga och ekologiska trots att de är långt ifrån miljövänliga och hälsosamma. Visste du att en produkt kan kalla sig naturlig om den bara kan bevisa att den har ingredienser som urpsrungligen kommer från naturen. Många skadliga ämnen härstammar från naturen inklusive bensin så detta betyder egentligen ingenting.

Om du verkligen vill köpa ekologiska produkter se till att de är certfierat ekologiska och om de inte är det så läs på innheållsförteckningen. Om den har ord som isopropyl alcohol, methyl paraben och liknande så är den långt ifrån naturlig. En enkel tumregel för att tyda innheållsförteckningar är att om du inte kan uttala ordet så är det antagligen inte bra för dig.

Naturlig hårvård på salong

Rostedt - Produceras i Thailand av närodlade ingredienser och är baserat på traditionell thailändsk skönhetsvård.

John Masters Organics - Professionella salongs produkter.


Naturlig hårvård i butik

Dermanord - Svenskt hud och hårvårds märke med en stor och växande produktserie för naturlig skönhet. 


Miessence - Australiensisk skönhetsvård med en omfattande certifierat ekologisk serie.

Logona - Ett stort tyskt kosmetikföretag som har allt från smink till hudvård, hårvård och t.o.m. hårfärg.


Lavera - Tyskt märke med en stor hår och hudvårds serie samt ekologisk kosmetika.

Många online butiker och häslokostbutiker säljer de större märkena. Dermanord säljs hos många hudvårdsterapeuter och frisersalonger runtom i Sverige och även i ekologiska butiker. Rostedt säljs endast på frisersalonger och John Masters kan hittas på salonger samt i online butiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar